~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
................................* Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" (http://arkadiko.blogspot.gr/ )
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018)

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018)
............. ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - (Ιστολόγιο 1ο))
No news good news.....


"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

Τρίτη 24 Απριλίου 2018

Η Μεγαλόπολη γίνεται «Πόλη Φάντασμα» - Παραιτήθηκε η παράταξη Μπούρα από το Δ.Σ. Μεγαλόπολης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πώληση των μονάδων της ΔΕΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ
24 Απριλίου 2018Το σχέδιο νόμου της κυβερνώσας αναλγησίας στην ουσία υπογράφει την ληξιαρχική πράξη θανάτου της με αδιάφορους θεατές τα υπόλοιπα κόμματα, τους τοπικούς βουλευτές και την προκλητική αδιαφορία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Η Μεγαλόπολη βρίσκεται πλέον εγκλωβισμένη, χωρίς οξυγόνο, μεταξύ της Σκύλας αδιαφορίας της Δημοτικής πλειοψηφίας και της Περιφέρειας και της Χάρυβδης, της ακόρεστης (όρεξης) βουλιμίας των δανειστών αλλά και του ξεδιάντροπου ακατανόητου προστατευτισμού, άλλων λιγνιτο-παραγωγικών περιοχών της πατρίδας μας.
Έτσι η ΔΕΗ Μεγαλόπολης δέχεται άδικα, μονομερώς την μοιραία επίθεση ξεπουλήματος του 100% της λιγνιτικής παραγωγής, ενώ η συμμετοχή της στην Εθνική λιγνιτική παραγωγή είναι σήμερα κάτω από 15%.
Συγχρόνως δε το σχέδιο νόμου απαξιώνει δραματικά και ξεδιάντροπα την παραγωγική δυναμική της 5ης Μονάδας καθηλώνοντάς την στα 2/3 της παραγωγής της.
Ξεπουλά προκλητικά, όσο – όσο ανθρώπινο δυναμικό και περιουσία, δωρίζοντας στους φεουδάρχες – «επενδυτές» τα ιερά και όσια του τόπου μας.
Το θανατηφόρο βόλι ολοκληρώνεται με πλήρη εγκατάλειψη εργαζομένων, συμβασιούχων, των ανέργων αλλά και της κοινωνίας συνολικά αφού η επιβίωση της γίνεται προβληματική χωρίς καμία περιβαλλοντική πρόνοια με μία ανύπαρκτη αναπτυξιακή προοπτική.
Η «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», συναισθανόμενη την οδύνη, την αγωνία και την πικρία που έχουν προκαλέσει αυτές οι εξελίξεις στην κοινωνία μας, έχοντας ήδη δεσμευτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο προς τούτο, κρίνει ότι η ελάχιστη έμπρακτη ένδειξη διαμαρτυρίας, απέναντι στο ξεπούλημα της ΔΕΗ, είναι η παραίτηση από τα αξιώματα που κατέχουν τα μέλη της στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης.
Είναι η αυτονόητη συμβολική πράξη καταγγελίας της συστηματικής, μεθοδευμένης, θεσμικής στήριξης άνομων ενεργειών που γίνονται σε βάρος των συμφερόντων του τόπου, αλλά και της χώρας ολόκληρης.

____________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου