~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
................................* Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" (http://arkadiko.blogspot.gr/ )
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018)

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018)
............. ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - (Ιστολόγιο 1ο))
No news good news.....


"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2018

Κρίσεις πανικού αναγνωρίζεται ως η κατάσταση όπου ένα άτομο σκέφτομαι υπερβολικά το γεγονός ότι θα αποβιώσει διότι το άγχος δημιουργεί δυσκολία στην αναπνοή ,αίσθημα πνιγμού και συνήθως εμφανίζονται μυϊκή πόνοι στην περιοχή του θώρακα


Θέματα ψυχολογίας 



Ένα σημαντικό πρόβλημα που κυριαρχεί την ψυχολογία χιλιάδων ανθρώπων στις μέρες μας , είναι το άγχος . Παρατηρείται σε όλες τις ηλικιες και με διαφορετικη καθε φορα μορφη. Αυτό το ψυχολογικό πρόβλημα υγείας, όπως το αποκαλούν και οι ειδικοί, δεν παρατηρείται μόνο στην Ελλάδα ή ακόμα και μονο στην Ευρώπη αλλα έχει αναπτυχθεί σε όλες της ηπείρους του πλανήτη.

Γνωρίζουμε όμως τι πραγματικά την σημασία του αγχους στην ζωή μας; Πολλα ατομα πιστεύουν ότι το άγχος είναι μια απλή και συνηθισμένη ένταση, η οποία δημιουργείται όταν υπάρχει κάποιο είδους πίεση. Το άγχος όμως ,είναι μια φυσιολογική σωματική και ψυχολογική ασθένεια, η οποία εμφανίζεται όταν υπάρχει μια απειλη ή υπερβολική πίεση για την λύση μιας σοβαρής κατάστασης. Δυο σοβαρες ψυχικές ασθένειες του άγχους διακρίνονται σε κρίσεις πανικού και κρίσεις άγχους. Πολλά άτομα πιστεύουν ότι και οι δυο όροι σημαίνουν το ιδιο αλλα στην πραγματικότητα έχουν δυο εντελώς διαφορετικές έννοιες .

Κρίσεις πανικού αναγνωρίζεται ως η κατάσταση όπου ένα άτομο σκέφτομαι υπερβολικά το γεγονός ότι θα αποβιώσει διότι το άγχος δημιουργεί δυσκολία στην αναπνοή ,αίσθημα πνιγμού και συνήθως εμφανίζονται μυϊκή πόνοι στην περιοχή του θώρακα με αποτέλεσμα το άτομο να έχει το αίσθημα της μη καλής οξυγόνωσης με αποτέλεσμα ο ασθενείς να παίρνει όλο και περισσότερες αλλά και μεγαλύτερες αναπνοές. Στο τέλος ο ασθενείς λόγο υπεροξυγώνωση του εγκεφάλου νιώθει ένα αίσθημα ζαλάδας ατονίας και ένα έντονο κάψιμο στην περιοχή του κεφαλιού. Ίδια συμπτώματα συναντώνται καινοι κρίσεις άγχους αλλά αυτή την φορά ο φόβος του ασθενή δεν είναι ο θάνατος αλλα μια κατάσταση που τρομάζει τον ασθενή π.χ. μια αποτυχία σε ένα διαγώνισμα

Οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι τα συμπτώματα αυτά εμφανίζονται ηθελημένα στον ασθενή και ότι αυτά τα συμπτώματα τα δημιουργεί ο ασθενείς με το κίνητρο να τραβήξει το ενδιαφέρον του κόσμου και να του δώσουν σημασία φροντίζοντας τον. Στην πραγματικότητα όμως το υπερβολικό άγχος είναι μια ψυχική αρρώστια που ο ασθενείς δεν ελέγχει τα συμπτώματα του.

Εφόσον το άγχος είναι μια καθαρά ψυχολογική ασθένεια δεν υπάρχει κάποιου είδους θεραπεία ή κάποιο φάρμακο για την αποτροπή των κρίσεων και την απομάκρυνση του άγχους. Το μόνο που μπορεί να κάνει ο ασθενείς για να διαχειριστεί το άγχος του είναι να ελέγχει τις σκεψεις και τους φόβους του, να εφαρμόσει εισπνοές σε μια σακούλα, ή ακομα και στην χούφτα των χεριών του με σκέψεις που τον γαληνεύει και δεν του φουντώνουν την ιδέα της πίεσης. Καλο είναι ο ασθενείς να ξεσπάει και να μην κρατάει το άγχος μεσα του όταν το άγχος υπερβαίνει το φυσιολογικό,διοτι μπορεί να δημιουργηθεί ένα πιο σοβαρό πρόβλημα για την υγεία του. Επιπρόσθετα παράγοντες που είναι υπεύθυνοι για το άγχος μπορεί να είναι κακή παιδική ηλικία, άγχος στην εφηβεία για τις εξετάσεις ,τα διαγωνίσματα ,τους βαθμούς, τις πανελλήνιες και στις μεγαλύτερες ηλικίες, λόγο του φόρτου εργασίας, τις καθημερινές υποχρεώσεις και φυσικά η κρίση που βιώνει η χώρα μας που λίγο  πολύ επηρεάζει τους ανθρώπους όλων των ηλικιών με αποτέλεσμα να χουμε συχνά βίαια ξεσπάσματα. Σίγουρα πάντως, θα πρέπει ο καθένας μας να προσπαθήσει έστω και σε αυτή την δύσκολη εποχή να βρίσκει την ψυχική του ηρεμία και ισορροπία αφού η ζωή είναι πολύτιμη και δεν είναι σωστό να την καταστρέφουμε (μαζί με την υγεία μας) από τα άγχη που μας περιβάλλουν καθημερινά.

Κείμενο: Γεωργία Σγούρενα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου