~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
................................* Συνέχεια του Ιστολογιου της εφημερίδας "Αρκαδικό Βήμα" (http://arkadiko.blogspot.gr/ )
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
..............* ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ *

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ειδήσεις, νέα και ρεπορτάζ από τις παροικίες των Αρκάδων...................... ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: arkadikovima@gmail.com
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018)

ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018)
............. ΕΙΔΗΣΕΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΑΡΚΑΔΩΝ (1988 - 2018) - 30 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - (Ιστολόγιο 1ο))
No news good news.....


"O άνθρωπος πρέπει κάθε μέρα ν᾽ακούει ένα γλυκό τραγούδι, να διαβάζει ένα ωραίο ποίημα, να βλέπει μια ωραία εικόνα και, αν είναι δυνατόν, να διατυπώνει μερικές ιδέες. Αλλιώτικα χάνει το αίσθημα του καλού και την τάση προς αυτό...". Γκαίτε.

Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίαση του βιβλίου "Από Αύγουστο σε Αύγουστο" της γιατρού Ελευθερίας Κρικέλη, στο Μουσείο Μαραθωνίου Δρόμου

ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γ. Πατούλης στο βήμα, 
δίπλα στο πάνελ οι:  Ε. Κουτσουρέλης, Δ. Μαγγίνας μεταμοσχευμένοι,
 Ν. Χατζηγεωργίου εν αναμονή μοσχεύματος,
 Ε. Κρικέλη ιατρός-συγγραφέας / (ΦΩΤΟ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ)


Παρά τη δυνατή βροχή που έπεφτε από νωρίς  το πρωί, την Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017, η αίθουσα των εκδηλώσεων του "Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου" στο Μαραθώνα γέμισε από κόσμο, που παρακολούθησε με ενδιαφέρον τις ομιλίες και συμμετείχε με ερωτήσεις στην εκδήλωση παρουσίαση του βιβλίου της Ελευθερίας Κρικέλη "Από Αύγουστο… σε Αύγουστο". Πρόκειται για το Μουσείο στο οποίο περισσότερα από 4000 εκθέματα καταγράφουν την ιστορία του Μαραθώνιου Δρόμου από το 1896 μέχρι σήμερα.
Η εκδήλωση οργανώθηκε από τον Σύλλογο Αρκάδων Ραφήνας, Ν. Μάκρης & Μαραθώνα "Ο Θ. Κολοκοτρώνης".  
Την εκδήλωση συντόνισε ο Πάνος Αϊβαλής, δημοσιογράφος και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Ραφήνας, Ν. Μάκρης & Μαραθώνα "Ο Θ. Κολοκοτρώνης". Τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Γιάννη Κρικέλη. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Πέτρος Κατσής, Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Ραφήνας, Ν. Μάκρης & Μαραθώνα "Ο Θ. Κολοκοτρώνης" και ο Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Δήμαρχος Αμαρουσίου. Ακολούθησε ένας βιντεοσκοπημένος χαιρετισμός της Μαρίας Παπαδοπούλου, Προέδρου του Συλλόγου Πελοποννησίων Ρόδου, μετά από πρόταση της οποίας οργανώθηκε η εκδήλωση. Η ίδια δεν μπόρεσε να έρθει στην Αθήνα λόγω της κακοκαιρίας.  
Στη συνέχεια μίλησε η συγγραφέας του βιβλίου Ελευθερία Κρικέλη, γιατρός. Διευθύντρια Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΜΗΤΕΡΑ και μητέρα του Γιάννη. Μια ομιλία πραγματική κατάθεση ψυχής. Μας μίλησε για την απόφασή της να δωρίσει τα όργανα του Γιάννη, όταν μετά από δυστύχημα στη Βοστώνη, όπου σπούδαζε, ο Γιάννης έμεινε εγκεφαλικά νεκρός. Όπως αναφέρει και ο Βασίλης Βασιλικός στον πρόλογο του βιβλίου, το μήνυμα προς τον αναγνώστη είναι λυτρωτικό. Ότι ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει σε άλλο σώμα.
Ακολούθησαν οι ομιλητές: Δημήτριος Μαγγίνας, Πρόεδρος Πανελλήνιου Συλλόγου Μεταμοσχεύσεων Καρδιάς - Πνευμόνων ΣυνεχΊΖΩ, Εμμανουήλ Κουτσουρέλης, Σκηνοθέτης - Παραγωγός ραδιοφώνου στο 3ο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και  Νίκος Κομν. Χατζηγεωργίου, Συγγραφέας, Διευθυντής Εκδόσεων Μίλητος.
Ο Δημήτριος Μαγγίνας μας μίλησε για το γεγονός ότι στο στήθος του χτυπάει η καρδιά ενός δότη. Ο Εμμανουήλ Κουτσουρέλης έχει κάνει μεταμόσχευση ήπατος και όπως είπε χαρακτηριστικά: έχω μέσα μου και μια γυναίκα, επειδή το συκώτι μου ανήκε σε εκείνη . Ο Νίκος Χατζηγεωργίου πάσχει από νεφρική ανεπάρκεια και έχει εγγραφεί στη λίστα αναμονής για δωρεά νεφρού. Και οι τρεις ομιλητές δίνουν αγώνα για την πληροφόρηση του κόσμου και την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη δωρεά οργάνων.
Πρέπει να σημειωθεί ότι τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου της Ελευθερίας Κρικέλη «Από Αύγουστο… σε Αύγουστο» διατίθενται σε υποτροφία που έχει θεσπιστεί στο όνομα του Γιάννη Κρίκελη για Έλληνα φοιτητή του Μ.Ι.Τ. στη Βοστόνη.
Πολλές ευχαριστίες στην Ειρήνη Σπανού διευθύντρια του "Μουσείου Μαραθωνίου Δρόμου", -που είναι ένας φάρος πολιτισμού στην ιστορική πόλη του Μαραθώνα- από τον  Σύλλογο Αρκάδων Ραφήνας, Ν. Μάκρης & Μαραθώνα "Ο Θ. Κολοκοτρώνης" αλλά και την συγγραφέα Ελευθερία Κρικέλη, για την αμέριστη συμμετοχή και στήριξη στην ομολογουμένως επιτυχημένη εκδήλωση.
ΠΟΠΗ ΒΕΡΝΑΡΔΟΥ
ΝΟΜΙΚΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου